CATEGORII PRODUSE
ULTRASONOGRAFIE
NEUROFIZIOLOGIE
CARDIOLOGIE
CHIRURGIE
STERILIZARE
A.T.I.
GASTROENTEROLOGIE
PNEUMOLOGIE
FIZIOTERAPIE
KINETOTERAPIE
CONSUMABILE
OFTALMOLOGIE
Vanzari dispozitive medicale
Tel./Fax.     +4(0)268 / 327 490
Tel. Mobil    +4(0)744 / 306 554
Service dispozitive medicale
Tel./Fax.     +4(0)268 / 327 490
Tel. Mobil    +4(0)739 / 885 387
Aparat de crioterapie cu ultrasunete CRYOULTRASOUND EL 100
Descriere

Se bazeaza pe sinergia dintre cele doua tehnici terapeutice: crioterapia si terapia cu ultrasunete;

Corespondenta reala dintre temperatura reglata si emisia sondei de ultrasunete, procesul de racire are loc intr-un timp foarte scurt, aproximativ 2 minute;

O sedinta dureaza intre 10 - 30 minute.

Cod produs: P6746
Cod furnizor:
 

Caracteristici

Caracteristici produs
DESCRIERE    
 

Dispozitivul medical CRYOULTRASOUND EL 100 este un aparat unic deoarece se bazeaza  pe sinergia dintre cele doua tehnici terapeutice: crioterapia si terapia cu ultrasunete. Utilizarea simultana a acestor doua tehnici imbunatateste efectele terapeutice normale prin eliminarea complicatiilor de caldura generata de sonda cu ultrasunete si permite medicului sa utilizeze aceste tratamente in traume acute, inflamatii, precum si in patologiile cronice. Dispozitivul este format dintr-un aplicator mai mare decat sonda cu ultrasunete, fabricat din otel ce permite o emisie pe o frecventa de 1 MHz cu o putere de 3W/ cm², precum si sa atinga o temperatura reglabila pana la - 10° C.
Utilizand aceasta terapie pe zona efectata constatam ca temperatura corpului scade, pricipalele efecte fiind vasoconstrictia capilara si arteriala si reducerea hipoxiei tesuturilor, cu alte cuvinte, durerea dispare si se reduce inflamatia in zona afectata.
Cryoultrasound EL 100 sustine procesul de vindecare care determina o recuperare mai rapida si determina intreruperea ciclului de durere, spasme musculare inactive prin utilizarea puterii maxime a ultrasunetelor si a crioterapiei care produce un analgezic puternic si efect antinflamator asupra tesuturilor tratate. Inovatia tehnologica a acestui aparat este corespondenta reala dintre temperatura reglata si emisia sondei de ultrasunete, procesul de racire are loc intr-un timp foarte scurt, aproximativ 2 minute.
Aparatul este asistat in tratamente de un microprocesor, meniu cu tratamente presetate pentru diferite patologii. 
O sedinta dureaza intre 10 - 30 minute, se poate face prin miscarea aplicatorului pe zona afectata, dar si intr-un punct fix prin folosirea suportului dedicat.


 
TERAPIE    
 

Utilizarea simultana, a frigului si a ultrasunetelor, are doua efecte principale, ca raspuns natural al sistemului imunitar al organismului la frig: vasoconstrictia dermica initiala in zona lezata, urmata de o vasodilatare puternica si diminuarea circulatiei sanguine in profunzime la nivel muscular. Scaderea temperaturii in tesutul profund mareste densitatea tesutului, potentand astfel efectul mecanic indus de ultrasunete de 1 MHz. Utilizarea simultana a criogeniei si a ultrasunetelor permite tratarea pacientilor cu patologii in faze acute, cu traume si stari inflamatorii accelerand timpul de recuperare.
Aceste tratamente sunt utilizate cu succes si in tratarea artrozelor articulatiilor mici si la genunchi sau coloana vertebrala, a ranilor si inflamatiilor ligamentare, inflamatiilor acute (artrite, sinovite, tendinite, bursite) hematoamelor musculare, calcifierilor periarticulare, afectiuni ale soldului sau ale umerilor, a sidromurilor Sinding - Larsen - Janson si Osgood - Schlatter, a traumelor si leziunilor musculare.


 
BENEFICII    
 

Posibilitatea de interventie imediata si efectul terapeutic al ultrasunetelor, dublat de efectul criogenic scad imediat durerea sau inflamatia si accelereaza procesul de vindecare si de recuperare a pacientului, crescand semnificativ probabilitatea succesului terapeutic. Pentru sportivii de performanta accidentati, este cea mai eficienta, rapida si recomandata terapie de reabilitare. Singurele contraindicatii ale acestei terapii sunt reprezentate de leziunile cutanate, artrita reumatoida, sidromul Raynaud si pataologiile autoimune. 

Specificatii tehnice

  Temperatura reglabila:     pana la -10ºC
  Afisaj:     LCD
  Siguranta/Avertizare:     Alarme si notificari acustice
  Frecventa sonda ultrasunete:     1 MHz / 3 cm²
  Proces racire sonda:     >2 min.
  Durata sedinta:     10-30 min
  Dimensiuni:     66 x 37,5 x 93 mm
  Greutate:     30 Kg